LØS’ bestyrelse, sekretariat m.fl.

 

 1. Louisa Bisgaard

  Forperson

  Louisa er engageret i omstillingsbevægelsen og Alternativet, og har job som miljøingeniør på Grundfos.

  Louisa har 3 voksne sønner, og har siden 2012 boet på Toustrup Mark i Østjylland.

  Louisa er optaget af at forene for at sætte fut i den grønne omstilling, og af eksperimenteren med nye former for demokrati/organisationskultur.

  Kontakt:
  louisa@okosamfund.dk
 2. Bjarne Gantzel Pedersen

  Næstforperson

  Bjarne har tidligere været formand for Omstilling Danmark, og han blev valgt ind i LØS bestyrelsen i 2018.  Kontakt:
  bjarne@okosamfund.dk
 3. Kurt Christensen

  Kasserer

  Jeg er oprindelig udlært typograf, men har de sidste 20 år været lærer i Rudolf Steiner skoler i Odense.

  Jeg er nu en aktiv, travl pensionist, som de sidste 6 år har arbejdet med at virkeliggøre en drøm om at etablere et bofællesskab på Fyn. Vores gruppe har nu købt et lille landbrug "Torpegård" i Diernæs nær Fåborg, hvor drømmen ser ud til at kunne blive virkelighed.

  Som bestyrelsesmedlem i LØS, håber jeg på at kunne medvirke til, at andre med lignende drømme kan få en lidt lettere vej at gå, for at opnå deres mål.

  Kontakt:
  kurt@okosamfund.dk
 4. Alan Bjerre

  Bestyrelsesmedlem


  Alan flyttede til økolandsbyen Friland i 2017 og har været aktiv i LØS i internationalt udvalg og uddannelsesudvalget siden 2013.

  Alan har tidligere været tilknyttet Fejø Permakultur & Omstillingsinitiativ og har gennemført EDE uddannelsen i Damanhur i Italien i forbindelse med arbejdet på Fejø.

  Alan er førtidspensioneret elektroingeniør og forsker, og blev valgt ind i bestyrelsen i 2018

  Kontakt:
  alan@okosamfund.dk
 5. Marie Bille

  Bestyrelsesmedlem

  Marie har været med i Karise Permatopia siden august 2014 og været aktiv deltager i udviklingen. I december 2017 flyttede hun endelig ind i Permatopia's første klynge bestående af almen bolig rækkehuse.
  Marie kom til Danmark i 1968 fra USA med en 9-årig søn for at skabe et liv sammen med Per Bille, som gik på kunstakademiet, og pludseligt befandt hun sig midt i et ungdomsoprør. Da en veninde fra dengang fortalte i 2014 fortalte om Permatopia, blev hun overbevist om, at det projekt tegnede det liv hun drømte om men ikke troede var muligt. Hun var folkepensionist, 81 år gammel, boede i seniorbofællesskab i Mjølnerparken på Nørrebro, og havde aldrig boet på landet før.
  Marie havde længe været optaget af miljøpolitik og har de sidste 10 år af hendes arbejdsliv været sekretær på Center for Udviklingsforskning (nu DIIS) for en forskergruppe med Natural Ressource Management som tema, og mener nu at grøn omstilling, både lokalt og globalt, er den mest presserende politiske opgave i dag.
  Marie vil arbejde for, at Permatopia bliver en aktiv del af den folkelige bevægelse i Danmark og internationalt med grøn omstilling som fælles mål. Hun ser sig selv som lærling og har deltaget i Permatopia’s egne læringsprocesser såvel som to LØS kurser - om de sociale og økonomiske dimensioner. Hun har lært noget om permakultur, sociokrati, økologisk landbrug, socialøkonomisk virksomhed, og tænker at deltagelse i bestyrelsesarbejdet i LØS vil giv et kæmpe skub til den læringsproces. Målet er at lære af andre øko-samfund og videreformidle til alle som vil lytte, om den fantastiske process vi er i gang med her i Karise.

  Kontakt:
  marie@okosamfund.dk
 6. Kristiane Ravn Frost

  Bestyrelsesmedlem

  Kristiane har undervist i kost, livsstil og personlig udvikling i Norge, Sverige, Danmark, England og USA siden 1982. Hendes baggrund er egne dybtgående spirituelle oplevelser, uddannelse til makrobiotisk kostvejleder/underviser i London i 1981 samt undervisningserfaring og kontinuerlig videreuddannelse fra 1982.

  Kristiane arbejder med individuel coaching, kurser, retreats og Aima Coach-uddannelsen.

  Kristiane er en af initiativtagerne til Oasis Ecovillage (link til http://oasis-ecovillage.dk/)

  Kontakt:
  kristiane@okosamfund.dk
 7. Lotte Pring

  Bestyrelsesmedlem


  Kontakt:
  lotte@okosamfund.dk
 8. Lene Dahl

  Bestyrelsesmedlem

  Lene bor i Himmerlandsbyen, er gymnasielærer, og blev valgt ind i bestyrelsen i 2018


  Kontakt:
  lene@okosamfund.dk
 9. Jens Kyndi Toft

  Bestyrelsesmedlem

  Jens bor i Thylejren og blev valgt ind i bestyrelsen i 2018

  Kontakt:
  jens@okosamfund.dk
 10. Rebecca Bang Sørensen

  Suppleant

  Rebecca er opvokset på et økologisk hobby landbrug drevet af hendes meget sociale blomster børns flipper forældre. Det har lagt grundstenene til hendes interesse for natur, miljø, samfund og menneskelig trivsel. Hun er uddannet Animator og lever i dag af at illustrerer børne og ungdoms bøger inden for den eventyrlige genre. Hun er et initiativrigt menneske der bla. har startet et fødevarefællesskab og arangeret velgørenheds udstilling i viborg.

  Hun og hendes mand har i mange år brygget på tankerne om hvordan almindelige mennesker kan bo og leve et moderne liv, men stadig tage ansvaret for planeten alvorligt. Det er mundet ud i projektet sjællandsk muld der er ved at etablerer sig på sjælland og som har Rebecca som en af sine dedikerede ildsjæle.

  Kontakt:
  rebecca@okosamfund.dk
 11. Anne Lykkeberg Persson

  Suppleant

  Jeg er gift og vi har sammenlagt 3 voksne børn.
  Jeg har arbejdet som JORDmoder i 20 år - heraf 15 som hjemme/øko jordemoder. Pt freelance, i Dk, Norge og GRØNland

  Har en fortid i kollektiver på Sydfyn. Med fælles dyrkning, fælles tøj 🙂 og genbrug.
  Er på vej til Permatopia, et økosamfund, hvor vi forventer at flytte ind efteråret 2017 med næsten 200 andre mennesker.

  Ser frem til arbejdet i LØS - fællesskabernes fællesskab. Kan bidrage med humor, kærlighed, parathed og nysgerrighed. Og muligvis et par andre ting.

  Kontakt:
  anne@okosamfund.dk
 12. Allan Elm

  Suppleant

  Allan har været tilknyttet Hertha Levefællesskab siden 1998.

  Som sekretær i LØS i årene 1998-2005 sammen med Troels Dilling-Hansen, i en periode hvor sekretariatet lå i Hertha, har Allan lang erfaring med LØS, sekretariat og bestyrelsesarbejdet.

  Allans hovedinteresse er at få etableret flere økosamfund og hjælpe de, der er på vej.

  Allan er ligeså stille og tilbageholdende, som han er dyb.

  Kontakt:
  allan@okosamfund.dk
 13. Camilla Nielsen-Englyst

  International projektkoordinator

  Camilla bor i Økosamfundet Hallingelille – når hun ikke er ude i verden for at facilitere en træning eller deltage i et møde, der kan følge op eller lægge kimen til et nyt, spændende projekt. Hendes primære felt i LØS er de internationale projekter, der er forankret i LØS' udvalgsarbejde.

  Kontakt:
  camilla@okosamfund.dk
 14. Kirsten Høngsmark

  Intern Revisor  Kontakt:
  Kirsten@okosamfund.dk

Send besked

Kontakt formular

Landsforeningen for Økosamfund
E-mail: info@okosamfund.dk