Organisationen i LØS

Bestyrelsen

Den nuværende bestyrelse blev valgt på generalforsamlingen den 8. maj 2022 og konstituerede sig på bestyrelsesmødet d. 24. maj 2022.

Du kan læse LØS’ vedtægter her (opdateret d. 9. maj 2021).

Forretningsorden for bestyrelsen finder du her (vedtaget d. 17. juni 2021).

freja@okosamfund.dk

Jeg hedder Freja, er 36 år gammel og bor på Bornholm, hvor jeg er ved at bygge mit eget hus i økosamfundet Friskoven, som jeg også er stifter af.

Jeg er med i bestyrelsen fordi jeg, som medskaber af et økosamfund, gerne vil være med i et større fællesskab omkring økosamfundsbevægelsen.

camilla@okosamfund.dk

Camilla brænder for mobilisering og engagement i forhold til en grøn omstilling, der fordrer et stærkt samarbejde med andre aktører end økosamfundene selv.

Hun har igennem en årrække været aktiv i den globale, europæiske og nationale økosamfundsbevægelse, på forskellige måder, bl.a. som ansat i sekretariatet i LØS og som projektkoordinator for særligt Erasmus+ og projekterne i Ghana og i Ukraine.

Privat bor hun i Økosamfundet Hallingelille og arbejder som ‘fællesskaber’ for udviklingsselskabet Bærebo.  

kamala@okosamfund.dk

Interesseområder: Omsorg for mennesker, dyr og jorden. Fredsstudier og konflikthåndtering/mægling, Restorative justice, selvudvikling, meditation og healing.

Har sammenlagt boet flere år i Indien og rejst en del i Brasilien. Gennem de sidste 20 år studeret med lærere i yoga, meditation og healing.

Bor i Hertha Levefællesskab (siden 2016) og har boet et enkelt år i Dyssekilde (2012).

Sygeplejerske med baggrund i palliation og rehabilitering.

Igennem LØS taget følgende kurser:
EDE, Findhorn 2017
Peace Dojo, Art of Hosting 2018.

jacob@okosamfund.dk

Jacob har sammen med sin familie boet på Friland siden 2012. Til daglig arbejder han som projektrådgiver med udviklingsprojekter, og har på Friland en klinik, hvor han tilbyder healing. 

ditlev@okosamfund.dk

Jeg bor i Christiania (1993-2006 og igen fra 2021). Har været med til at starte, og boet i Karise Permatopia (2014-2021). Har siddet i LØS’ bestyrelse of/on siden 1996. Sidst som formand i årene 2010-15. Jeg har deltaget i face to face og e-learningskurser i Gaia Education og forventer at blive certificeret Gaia Education Trainer i efteråret 2023.

Med afsæt i virksomheden Levende Lokalsamfund, har jeg i 26 år faciliteret udviklings-, lære- og konflikthåndteringsprocesser i økosamfund, bo- og miljøfællesskaber.

Jeg brænder for økosamfundenes lev-og-lær pædagogik. Drømmer om, at økosamfund og andre miljøfællesskaber forbinder sig i et Fællesskab af Fællesskaber, hvor vi udbygger det økonomiske, regenerative og læringsmæssige samspil på tværs af fællesskaberne. Desuden er jeg optaget af at omsætte miljøfællesskabernes erfaringer til national politik: Som Livsstilsforandringer som Klimastrategi og som en grøn lev-og-lær folkeoplysning.

kristiane@okosamfund.dk

Kristiane er en af initiativtagerne til Oasis projektet, som går på tre ben: Avnø højskole, et bofællesskab og regenerative projekter og virksomheder.

Hun har siden 1982 undervist i kost og livsstil og været økolog inden det blev moderne.

Siden 2016 har hun været engageret i at lære så meget som muligt om økosamfund for at kunne løfte et så stort projekt.

Sociokrati uddannelse, EDE, TOT & GEDS har gjort hende til certificeret Gaia træner. Med flere PDC’er i bagagen er hun nu i gang med permakulturdiplomet.

Hun har gennem sit arbejde i Governance gruppen i GEN Europe været en aktiv deltager i at skabe den nye organisation i GEN-Europe og LØS.

christine@okosamfund.dk

Christine brænder for hvordan vi lever og bor sammen, passer på hinanden og gør verden overskuelig.

Hun interesserer sig blandt meget andet for: alternative økonomiske systemer, fødevareforsyning, off grid byggeri og permakultur.

Hun har en bachelor i religion og filosofi fra SDU, med særlig fokus på etik, eksistens og politisk filosofi.
Derudover, PDC fra Friland 2022.

Privat bor hun på Hesbjerg og arbejder med bogholderi og med at spinde og plantefarve uld.

maria@okosamfund.dk

Jeg bor på Hesbjerg, Fyn ( siden 2020) og arbejder til daglig indenfor teater og i plejesektoren. 

Jeg sætter min lid til mødet mellem mennesker, at bidrage med hvad man kan og at en lille ting kan gøre en stor forskel.

Suppleanter

Ansatte

Mette Solveig Aksglæde
Bofællesskabet Skråningen 1
mette@okosamfund.dk  

Camilla Nielsen-Englyst
Økosamfundet Hallingelille
camilla@okosamfund.dk

Lone Samuelsen
Økosamfundet Munksøgård
lone@okosamfund.dk 

Frivillige

LØS har en række uundværlige frivillige kræfter, herunder også alle de medlemmer, der er med i bestyrelsen og cirkler.

Kontakt mette@okosamfund.dk, hvis du er interesseret i at være frivillig i LØS. Vi har også mulighed for at have folk i virksomhedspraktik.