Succesfuld afslutning på LØS’ nye festival!

Bæredygtighed & Modstandsdygtighed Festivalen havde sin afslutning i den forgangne weekend. Festivalen har løbet over en måned med talks og workshops forskellige steder på Sydfyn, blandt andet Den Selvforsynende Landsby i Hundstrup, Lev & Lær Gården i Egense og på Frederiksø i Svendborg. 

Fotograf: Maria Fonfara

Et netværk af bæredygtighedsaktører
Hele måneden er der kommet nationale og internationale oplægsholdere, som er foregangspersoner inden for forskellige emner, til Sydfyn for at holde talks og workshops. Heriblandt

  • Steen Møller, initiativtager af Friland og GroBund på Djursland, 
  • Lars Pehrson, medstifter og tidligere administrerende direktør af Merkur Andelskasse, 
  • Gitte Mary som har udgivet bogen ‘Bæredygtig Badass‘ og er et instagramfænomen i og udenfor landets grænser, hvor hun advokerer for en Zero Waste livsstil, 
  • Katrine Bach Hansen som er grundlægger af ØHAVE på Tåsinge, som har stor success med at dyrke ud fra naturens ældgamle processer og nu leverer økologiske grøntsager til hele Sydfyn, 
  • Mikael Bellers Madsen, projektleder i Concito og forfatter af Klimatosserne,
  •  Calina Leonhardt/Neohippie, som med sine mere end 30.000 følgere har været med til at inspirere folk til at lade bæredygtighed være et simpelt og naturligt valg i en moderne hverdag, og mange mange flere. 

Se med!
Festivalen har samarbejdet med videoproduktionsfirmaet Hippo Productions, som har optaget en stor del af festivalen. Det betyder, at uanset hvor man sidder i landet, og selvom man først hører om festivalen nu, kan man gå ind på festivalens hjemmeside og se videoer fra samtlige workshops og talks fra hele måneden. Det er tilmed fuldkommen gratis. Så der er masser af inspiration og læring at hente. Festivalen har på den måde skabt et online resource bibliotek for danskerne, som kan klikke sig ind på festivalens hjemmeside og lære om alt fra hvordan vi dyrker permakultur i egen baghave, hvordan vi høster urter ude i naturen og hvordan vi kan omlægge vores liv og måde at tænke vores økonomi på, så vi kan blive gældsfrie.

Se endnu mere med!
Festivalens video-serie inkluderer også videoer produceret af GEN Ukraine igennem et andet LØS-samarbejde: ‘Growing our New Future’. Via festivalen har disse spændende og informationsfyldte videoer fået engelske undertekster, så flest mulige kan få glæde af den værdifulde viden. Se alle videoerne her.

Frugtbare fællesskaber med GEN Ukraine
Festivalen er lavet i aktivt samarbejde med Global Ecovillage Network (GEN) Ukraine, som er det ukrainske netværk for økosamfund. De ukrainske økosamfund repræsenterer  en dybdegående viden om bæredygtig og modstandsdygtig livsstil. Viden og erfaring, som i store træk er blevet glemt i Danmark, er stadig i live i Ukraine, og festivalen har haft besøg af flere ukrainske foregangspersoner. I løbet af GEN Ukraines besøg i Danmark har de, udover deltagelse i festivalen, haft mulighed for at besøge hele 9 af LØS’ medlemmer og ide-udviklet på fremtidige projekter med LØS. Derudover har GEN Ukraine igennem projektet afholdt en mindre version af Bæredygtighed & Modstandsdygtighed Festivalen i økosamfundet Obyrok i Ukraine. 

Ressourcer for LØS
Udover en forevigelse af festivalen igennem de mange videoer, har festivalen også udvidet LØS’ ressourcer gennem et stort fotobibliotek, som bl.a. kan anvendes på LØS’ kommende nye hjemmeside, et bud på et ungt og nyfortolket image af LØS, og vigtigst af alt en udvidelse af LØS’ netværk, som nu indbefatter mange flere af de danske bæredygtighedsaktører og en masse deltagere, der kan motiveres til at deltage i andre LØS-arrangementer. Desuden er der forslag om, at det næste LØS-blad bliver et særnummer, kun om festivalen. Så følg med! 

Fotograf: Maria Fonfara