Politisk arbejde

LØS er politisk, som interesseorganisation. Det betyder, at LØS engagerer sig politisk for f.eks. at forbedre rammevilkårene for opbygning af økosamfund samt i den grønne omstilling, mere bredt. Medlemmer af LØS kan gennem foreningen repræsentere LØS i relevante fora, koordineret gennem den politiske cirkel. Det er vigtigt for LØS at være til stede og deltage aktivt. 

energifællesskaber

LØS har deltaget i både arbejdsgrupper, høringer , konferencer, workshops mm. vedr. energifællesskaber og vedvarende energi.

Det er en vigtig sag for økosamfund at kunne gå sammen om at producere og forbruge grøn energi. 

LØS har været med til at opstarte en ny national organisering: Energifællesskaber Danmark

Se mere på www.energifaellesskaber.dk/

Kontakt: camilla@okosamfund.dk

EN NY ØKONOMISK MODEL​

Det kan være svært at opnå finansiering til de mere skæve projekter –  særligt hvis man ikke har været aktiv på boligmarkedet. LØS er derfor i gang med konceptudvikling for, hvordan man kan arbejde anderledes, f.eks. fondsdrevet, med finansiering af fællesskaber. 

 

Der afholdes lige i tiden en del afklarende og udforskende møder med forskellige aktører. GAIA Trust har været så venlige at støtte den indledende idéudvikling. 

Kontakt: dicte@okosamfund.dk  

Vil du være med til at arbejde politisk for at forbinde, oplyse, uddanne og udbrede økosamfundslivsstile i land og by?

Skriv til Politisk Cirkel og hør mere! 

VEJLEDNINGSENHEDEN I SBST​

Der er nedsat en statslig enhed i Social- og Boligstyrelsen, der skal vejlede kommuner, borger m.fl. indenfor bygge-og bofællesskaber, herunder et særligt opdrag om Tiny Houses. 

LØS følger arbejdet løbende, særligt gennem bofællesskab.dk, der har en repræsentant i en nedsat ERFAgruppe samt ved at deltage i arrangementer. 

Se mere om Vejledningsenheden her
Kontakt: camilla@okosamfund.dk