FAQ

Landsforeningen for Økosamfund er i samarbejde med Bofællesskab.dk i gang med at udvikle en Startpakke for nye bofællesskaber. I denne vil du kunne finde information om alt fra samarbejde med kommunen, udvikling af lokalplaner, økonomien, hvordan man indtænker bæredygtighed til fællesspisningsordninger og meget mere. Så snart Startpakken er færdig vil vi linke til den. Indtil da er du meget velkommen til at kontakte vores sekretariat med konkrete spørgsmål – så vil vi gøre vores bedste for at besvare de spørgsmål du måtte have. I Undervisernetværket kan du også søge om hjælp. 

I LØS har vi 23 økosamfundsmedlemmer og 10 økosamfund på vej. Det er de økosamfund, som vi har tal på, men vi ved at der findes flere, især i mindre skala, rundt om i landet. Se oversigten over LØS’ medlemmer og læs mere om dem her

Du kan læse meget mere om LØS, økosamfundsbevægelsen og bæredygtige leveformer i vores tidligere bladudgivelser. Find dem alle her i digital version. Her kan du skrive dig op til vores nyhedsbrev. Du kan også læse om økosamfund, LØS’ medlemmer samt orientere dig i vores politiske arbejde.

Du kan læse om samt finde kontaktinformationer om alle cirkler i LØS her. Alle er meget velkommen til at bidrage – jo flere jo bedre. Så kontakt os endelig, hvis du er nysgerrig og har lyst til at være med i LØS arbejdet.

Du kan læse om alle vores cirkler her, hvor du også finder kontaktinformationer relevant for hver cirkel. Ønsker du at blive praktikant i LØS, kontakt da vores sekretariat og hør om mulighederne.

Du kan læse om alle økosamfund her, hvor du også kan se et kort over økosamfund i Danmark.

I LØS har vi et undervisernetværk, og vi har samlet dem alle her. Du kan læse om dem hver især, og under hver enkelt finder du deres kontaktoplysninger.

For at blive medlem af LØS skal du udfylde indmeldelsesformularen. Her kan du også læse om de forskellige typer af medlemsskaber, samt hvad du får med som medlem af LØS.

For at opsige dit medlemsskab skal du skrive til sekretariatet@okosamfund.dk.

I LØS har vi ikke en central liste over ledige boliger i økosamfundene. Mange økosamfund har ventelister, som man har mulighed for at skrive sig på. Kontakt derfor de relevante økosamfund direkte. Du kan også orientere dig på bofællesskab.dk, hvor nogle økosamfund slår ledige boliger op.

Det er altid en god ide at besøge et eller flere økosamfund og høre mere om livet samt de forpligtelser, der følger med i at bo i et fællesskab. Mange økosamfund har besøgsdage – du kan finde information om hvornår disse bliver afholdt på deres respektive hjemmesider.