LEV OG LÆR I ØKOSAMFUND

I Lev og Lær weekenderne bor man sammen, i et økosamfund, hvor man fordyber sig indenfor en dimension af bæredygtighedshjulet, som de fleste økosamfund orienterer sig efter. Man vil få en rundvisning, høre om, mærke og for en stund tage del i det specifikke økosamfunds gøren og laden, mens man udforsker elementer af den valgte dimension.

 

Tager man med på alle fire weekender, får man således et godt og bredt indblik i, hvad der karakteriserer et økosamfund samt en personlig oplevelse med 4 forskellige økosamfund. Man kan også vælge bare at deltage i netop den dimension, der fanger ens opmærksomhed – eller i det økosamfund, man synes er særlig interessant at besøge. Vi glæder os til at præsentere livet i fire danske økosamfund og invitere indenfor i vores fælles liv.     

 

Læs om Lev og Lær i Økosamfund kurserne nedenfor, og find information om hvordan du tilmelder dig. Der er kun ét aktuelt kursus tilbage i 2024. 

DELTAGERBETALING OG TILMELDING

Det koster 1.200 kr. for normalindkomstgruppen, 800 kr. for lavindkomstgruppen (studerende, dagpenge/kontanthjælpsmodtagere, folke- og førtidspensionister samt efterlønnere), inkl. kost og logi.

 

Ved tilmelding til flere kurser og tidlig tilmelding (3 måneder inden) koster kurserne 1000 kr./700 kr. per kursus. 

 

Ved spørgsmål, skriv til:

sekretariatet@okosamfund.dk 

aktuelle kurser

Læs her om de kommende kurser 

kursus: DEN KULTURELLE DIMENSION i Hertha Levefællesskab

14.-16. juni 2024 i Levefællesskabet Hertha

Med udgangspunkt i Hertha Levefællesskab ser vi på, hvad det betyder at arbejde med et verdenssyn i det levede liv i et økosamfund. Vi vil deltage i landsbyens liv, det biodynamiske gartneri og arbejdet med inklusion, samtidig med vi undersøger tankerne bag. Desuden inviterer vi undervisere fra andre økosamfund, og ser på deres verdenssyn samt gennemgår teorier og tanker, som kan bruges til at danne ramme for det kulturelle arbejde i et økosamfund. 

 

Weekenden starter fra ca. kl. 17 om fredagen og slutter ca. kl. 14 om søndagen. Nærmere info om dette følger. 

 

Overnatning i medbragt telt. 

 

Tovholder: kamala@okosamfund.dk

tidligere kurser

DEN ØKONOMISKE DIMENSION

9.-11. februar 2024 på Avnø Højskole i det spirende økosamfund Avnø Oasis.

Med en blanding af leg og teori skaber vi en dybere forståelse af økonomiske dynamikker samt hvordan vi kan skabe en bæredygtig økonomi, både på samfunds- og personligt plan. Du vil opdage hvordan økonomiske rammer spiller sammen med sociale dynamikker. Derudover, vil kurset give dig værktøjer til at skabe bedre personlige økonomiske rammer for dig selv og din familie.

 

Da kurset samtidig er indledningen til den økonomiske dimension af 12 ugers Ecovillage Design Education (EDE) kurset, Sundhed, Livsglæde og Grøn livsstil, som Avnø Højskole afholder i samarbejde med LØS og Gaia Education med internationale elever, afholdes kurset på engelsk (dansk oversættelse ved behov).

 

Weekenden starter fra ca. kl. 17 om fredagen og slutter ca. kl. 14 om søndagen. Nærmere info om dette følger. 

 

Overnatning i 2-personers rum. Der er mulighed for at overnatte i enkeltværelse mod et ekstra beløb på 200 kr. pr. nat.

 

Tovholder: kristiane@okosamfund.dk

DEN SOCIALE DIMENSION

Her dykker vi ned i de sociale dynamikker, der udspiller sig blandt mennesker, der bor sammen. Hvordan rummer vi diversiteten? Balancen mellem det individuelle og det fælles? Hvordan foregår kommunikationen – og hvad sker der, når der opstår konflikter? Er det vigtigt at have en vision? Kurset afholdes samme weekend, som der er arbejdsdag i Hallingelille, så søndagen afsluttes med en fælles frokost med hele økosamfundet.

 

Weekenden starter kl. 16/17 om fredagen og slutter kl. 13 om søndagen. Find hele programmet her

 

Tovholder: camilla@okosamfund.dk 

Kursus: DEN Økologiske DIMENSION på friland

24.-26. maj 2024 på Friland (kurset blev aflyst)

Her arbejder vi med introduktion til permakultur og bæredygtigt byggeri med udgangspunkt i eksempler fra Friland, der står stærkt i landskabet med netop disse to elementer af den økologiske dimension. Det bliver et kursus, hvor man tager hænderne op af lommen og slipper tastaturet/kuglepennen og sanser, mærker og skaber sammen. Se programmet for weekenden her

 

Weekenden starter fra ca. kl. 17 om fredagen og slutter ca. kl. 14 om søndagen. Nærmere info om dette følger. 

 

Overnatning i sovesal eller eget telt. Hvis man ønsker indlogering i værelse vil der være en ekstra pris på omkring 150 kr per nat.

 

Tilmeldingsfrist: 5. maj 2024

 

Tovholder: alan@okosamfund.dk 

Kurser med LØS

LØS afholder weekendkurser og andre kortere kurser, som kan dygtiggøre både folk fra økosamfund og andre interesserede. Her kan man fordybe sig i et særligt emne, mens man besøger et økosamfund og får en smag af det fællesskab, der er skabt der. På den måde bygges der bro mellem økosamfund og forskellige målgrupper. Vi annoncerer gerne, når vores medlemmer afholder kurser.  

vil du GERNE AFHOLDE ET kursus?

Hvis man som underviser i et økosamfund vil afholde et kursus, kan man gøre det gennem LØS. 

Vil i f.eks. være vært for en weekend i ‘Lev og Lær i Økosamfund’ kursusrækken, er der udarbejdet et sæt retningslinjer, der kan downloades her