ecovillage design education (EDE)

Vi er i LØS stolte af at have vores egen økosamfundsuddannelse – EDE’en. Den er et resultat af økosamfundsbevægelsens uddannelsesgren, Gaia Education, skabt ved at samle erfaringer fra økosamfund verden over. I LØS opererer vi med flere forskellige modeller for at afholde EDE. 

I samarbejde med Avnø Højskole (økosamfundet Avnø Oasis) udbyder LØS et 12 ugers GAIA Verificeret EDE kursus. Det kaldes Bofællesskabsuddannelse.

Lær at leve i og skabe glade, sunde og bæredygtige fællesskaber med autentiske relationer, permakultur, fælles værdier og grønne virksomheder. Kurset er skabt i partnerskab med LØS og certificeret af Gaia Education.

Deltagerne kommer rundt til flere økosamfund – og der er mange fra undervisernetværket i LØS blandt underviserne.

Kontakt: kristiane@okosamfund.dk

Læs mere og tilmeld dig: https://avno.org/da/avno-hojskole2/bofaellesskabsuddannelse/

LØS OG GAIA EDUCATION

Der er et utal af spændende muligheder for uddannelse hos GAIA Education, både online og fysisk.  

I LØS arbejder vi på at få flere GAIA certificerede undervisere og vi er godt på vej. 

LØS EDE i 2024

LØS planlægger et GAIA certificeret EDE kursus af 4 ugers varighed i samarbejde med 4 forskellige økosamfund, i 2024. Hver uge i et økosamfund målrettes én af de 4 dimensioner af bæredygtighedshjulet. 

 

Ihvertfald Hallingelille og Avnø Oasis har givet tilsagn om at tage en uge hver, men der er stadig plads til at være med i planlægningen.  

 

Kontakt: Uddannelsescirklen

BÆREDYGTIGHEDSHJULET

LØS anvender bæredygtighedshjulet som udgangspunkt for at forstå og arbejde med bæredygtighed indenfor alle livets områder. Bæredygtighedshjulet er skabt ved at samle erfaringer fra økosamfund verden over. Fra dette opstod EDE kurserne, der tilbydes som GAIA Education certificerede kurser i økosamfund. 

Et EDE kursus strækker sig over mindst fire uger, sammensat med ca. én uge til hver af de fire dimensioner. Kurset er primært baseret på praktiske erfaringer, suppleret med teoretisk baggrund. Initiativtagere til nye økosamfund kan derved bygge ovenpå de (ofte dyrekøbte) erfaringer, som eksisterende økosamfund har gjort sig.