stillingen er besat! JOBOPSLAG: LØS SØGER EN SEKRETARIATS- OG KOMMUNKATIONSMEDARBEJDER (16 T/UGEN)​

 • Post published:April 30, 2024
 • Post category:Alle / Nyheder

Er du en grøn og fællesskabende ildsjæl, der ønsker at arbejde med synliggørelse af økosamfundsbevægelsen og skabe flere og bedre økosamfund? Bor du måske selv i et økosamfund og kan du se dig selv i en rolle som deltidsansat i LØS? Kunne du tænke dig at udvikle et stærkt og professionelt sekretariat i LØS, sammen med andre ildsjæle?

Da vores nuværende sekretariatsmedarbejder Mette har fået sit ønskejob, søger vi en ny person til holdet, der inkluderer Camilla (projektkoordinator), Lone (økonomimedarbejder) samt tre ESC frivillige (Hanna, Ljudmila og Rama).

STILLINGEN ER BESAT!
Landsforeningen for Økosamfund søger en sekretariats- og kommunikationsmedarbejder (16 timer om ugen), til at styre medlemsarbejdet og varetage alskens administrative opgaver, besvare henvendelser, assistere cirklerne, udføre projektadministration, agere blæksprutte mm.

Derudover, står medarbejderen for www.okosamfund.dk, sociale medier, nyhedsbreve, projektkommunikation mm. 

Bemærk, at vi optimalt set vil foretrække én person, der ‘kan det hele’, idet det er nemmere at kommunikere indhold, når man i forvejen er den, der holder trådene. Men man KAN søge stillingerne særskilt også. Måske vil det give bedst mening at ansætte to profiler.

Vi søger en person, som:

 • kan indgå i en mindre græsrodsorganisation på godt og ondt: Tæt samarbejde med frivillige, mange meninger, men også stor frihed og ansvar i arbejdet.
 • kan dokumentere erfaring fra og kompetence indenfor lignende arbejdsopgaver.
 • er både videbegærlig og robust, idet det kræver en høj grad af selvstændighed, kreativitet og virkelyst at arbejde i LØS.
 • selv bor i økosamfund/bofællesskab (vores præference) eller er tæt knyttet til denne livsstil. En fordel er også, hvis du i forvejen er frivilligt engageret i LØS eller vil blive det.
  LØS har før haft ansatte med både frivillige opgaver og betalte opgaver, i en fin balance.

Ansøgningsfrist 10. maj 2024!

ansættelsesvilkår

Der er tale om tidsbegrænsede stillinger, der foreløbig løber frem til udgangen af 2025.
Der er mulighed for at være med til at forhøje timetallet og/eller forlænge ansættelsen gennem fundraising til konkrete projekter. Man arbejder hjemmefra, men skal være indstillet på engang imellem at flytte sig for at mødes med andre ansatte, bestyrelsen eller frivillige/medlemmer. Desuden kan der forekomme eftermiddags-/aften-/weekendarbejde. Deltagelse i LØS aktiviteter som årsmøde, efterårsseminar mm. anses som interessetimer, men foreningen afholder omkostningerne.  

Vi ønsker stillingerne besat hurtigst muligt og afholder samtaler løbende. Overlevering fra Mette gerne et par dage sidst i maj. Ansøgning og CV sendes til job@okosamfund.dk.

Spørgsmål til stillingen kan rettes til bestyrelsen for LØS (ved Kamala tlf. 60638736) eller til sekretariatet (ved nuværende sekretariatsmedarbejder Mette tlf. 42408081).  

Du opfordres til at søge stillingen uanset køn, alder, religion, handicap og etnisk tilhørsforhold. Hos os er dine kompetencer og engagement det vigtigste.

løs kan tilbyde

 • et levende fællesskab i en lille NGO, hvor der er højt til loftet og god græsrodsenergi.
 • stor indflydelse på det daglige arbejde og mulighed for at arbejde fleksibelt, hjemmefra og stort set, når det passer dig.
 • mulighed for kapacitetsopbygning inden for bæredygtighed og facilitering.
 • adgang til netværk inden for økosamfund i Danmark og i udlandet.
 • god støtte fra en frivillig bestyrelse og medlemsdrevne cirkler.

Om at arbejde i LØS

Ikke to dage vil være ens og dine opgaver vil være mangeartede og udvikle sig over tid.
Du skal kunne fungere med at arbejde alene med drifts- og udviklingsopgaver, samt være samarbejdsorienteret, motiverende og kreativ i samarbejdet med medlemmerne, de øvrige ansatte, frivillige og bestyrelsen.

LØS er i udvikling. Vi har mange projekter og vil gerne styrke vores medlemsaktiviteter.
En del af jobbet er samarbejdet med de tre ESC frivillige, der løbende skal faciliteres.  

om løs

Landsforeningen for Økosamfund samler de danske økosamfund, giver mulighed for erfaringsudveksling og arbejder politisk for at fremme økosamfund i Danmark og inspirere det øvrige samfund til et bæredygtigt liv. Foreningen er organiseret efter sociokratiske principper og drevet af en frivillig bestyrelse, der arbejder med mottoet: Let, legende og lærende. Læs mere om bestyrelsen her.  

Vi er godt i gang med at etablere et undervisernetværk i LØS, ligesom medlemsaktiviteter er et prioritetsområde. Derudover er der gang i flere andre projekter, f.eks.: 

 • ‘De Grønne Venner’  samarbejdet (med andre grønne foreninger) 
 • Samarbejde med GEN Ukraine og GEN Ghana gennem CISU projekter.
 • Erasmus+ projekter.
 • En STARTPAKKE til nye bofællesskaber/økosamfund.

lyder det som noget for dig?

Ansøgning og CV sendes til job@okosamfund.dk.

Spørgsmål til stillingen kan rettes til bestyrelsen for LØS (ved Kamala tlf. 60638736) eller til sekretariatet (ved nuværende sekretariatsmedarbejder Mette tlf. 42408081).